donderdag, december 03, 2009

Verplichte toets voor Kamerleden


Gisteren werd onderwijzend Nederland op pijnlijke wijze geschoffeerd door het voorstel van Kamerlid van Dijk om een taal- en rekentoets verplicht te stellen voor alle docenten in het primair en voortgezet onderwijs. Het voorstel werd direct enthousiast omhelsd door staatssecretaris van Bijsterveld. Ik heb er weer een reden bij om blij te zijn dat ik in augustus aanstaande het onderwijs verlaat. Deze docent met 35 jaar ervaring, in het bezit van ongeveer een kilo aan bijscholingscertificaten (een woord dat menig politicus niet kan spellen), een volledige bevoegdheid voor het basisonderwijs, drie tweedegraads bevoegdheden voor het voortgezet onderwijs, een eerstegraads, een doctoraalbul, alsmede een aantal boeken op zijn naam, laat zich deze belediging niet aanleunen en poneert daarom de volgende stelling:

Gezien het ontstellend lage taalniveau van politici en hun gebrek aan historische kennis zou het behalen van een toets Nederlands en van een toets Geschiedenis en Staatsinrichting op VWO-niveau voorwaarde moeten zijn voor het zitting nemen in de Tweede of Eerste Kamer.


2 opmerkingen:

Bart zei

Volledig mee eens. Hufterig gedrag is het, op z'n minst. Man bijt hond stak er gisterenavond ook al lekker de draak mee. Ik ben overigens wel voor een ruggengraat-doorlichting voor aanstormende leraren: dat scheelt een hoop burn-outs en mislukte leerlingen ;)

Anoniem zei

Is er misschien een kamerlid die een dergelijke motie kan indienen??
Zou een goede zaak zijn!
Marja