donderdag, mei 24, 2012

Griekenland, een fantastisch vakantieland


Je ergeren is slecht voor de bloeddruk. Toch erger ik mij in toenemende mate aan de sensationele en soms ronduit vooringenomen berichtgeving in de media over Griekenland. Vooral erger ik mij echter aan het hysterische en kritiekloze soort Nederlanders dat alles wat over Griekenland wordt uitgekraamd voor zoete koek slikt en soms ook nog met een flinke dosis superioriteitswaan en leedvermaak natettert. En aan de schijters die niet naar Griekenland op vakantie gaan omdat ze bang zijn dat ze er geen geld kunnen pinnen, om maar iets onzinnigs te noemen. Je kunt overal geld pinnen in Griekenland en dat zal zo blijven ook. Er staan geen lange rijen voor de banken om geld te halen. Ja, een keer in de maand wel, dan gaan alle bejaarden hun weinig voorstellende pensioentje ophalen, zo rond de 23e. 


Je hoeft niet naar Griekenland op vakantie te gaan. Je mist dan wel een prachtig land, dat overal bossen, bergen en stranden combineert, met een zeer gastvrije bevolking en een ideaal vakantieklimaat. Niet naar Griekenland gaan om de verkeerde reden, omdat je je hebt laten opfokken door tendentieuze berichtgeving, is dom, oliedom. Als je even verder kijkt dan de schreeuwende pers is er gelukkig genoeg informatie op het internet die een eerlijker beeld geeft van Griekenland. Daarom hieronder een aantal links.
2 opmerkingen:

Paul zei

Kees, bedankt voor het stukje, to the point en helemaal waar.

Anoniem zei

Volkomen terecht Kees. Nog 2 weken en dan heerlijk aan het strand en de blauwe zee. Lekker aan de gyros en stifado met op de achtergrond griekse muziek. Kreta here we come.....heerlijk die Raki/Ouzo Jamas

Ed