zaterdag, december 06, 2014

Het Meedogenloze Meisje
Hij schrikt wakker als er een sms-je binnenkomt. Dat gebeurt zelden. Er moet iets aan de hand zijn. Hij tast naar zijn telefoon en opent het bericht. Dat zegt dat hij honderdduizend pond heeft gewonnen in de UK-lottery. Hij kent de UK-lottery niet en verwijdert het bericht. De wekker staat op 06.43. Het internationale oplichtersgilde is er vroeg bij vandaag. Gelukkig neemt het meestal contact op per e-mail. Voor een spamfilter is zijn mobiel te bejaard.

Soms staat hij vroeg op, maar vandaag niet. Dat komt door Madelief. Madelief wil nooit Madelief worden genoemd. Het is Maatje of Lieve. Dat laatste vindt hij het mooist. Gisteravond nam hij Lieve uit eten. Een met wijn besprenkeld diner. Koffie en calvados na. Daarna moest ze naar huis. Ze heeft het kind. Thuis schonk ze hem nog een cognac in, daarna volgde een ijskoude wandeling naar zijn huis. Vanwege het kind.

Als Madelief het kind niet heeft, slaapt ze soms bij hem. Ze heeft weelderig, rood heksenhaar, waarin hij graag zijn kale kop verbergt. Madelief geurt naar haar naam. Hij is altijd weer verbaasd als ze 's morgens naast hem ligt. Alsof hij wakker wordt in zijn zelfverzonnen verhaal. In de fantasie van een heer van zekere, licht gevorderde leeftijd. Lieve is van zijn leeftijd, maar eenendertig jaar jonger. Als hij die grap maakt, zegt ze dat hij te veel Gerard Reve heeft gelezen. Dat zij het Meedogenloze Meisje is.

©Kees KlokGeen opmerkingen: