maandag, december 22, 2014

Staalkaart der Dordtse Poëzie


    Peter M. v.d. Linden in gesprek met Henk Verweerd van Liverse.

Dank, Peter M. v.d. Linden, voor het opnieuw organiseren van een geslaagde Staalkaart. In een behoorlijk gevulde bovenzaal van Merz in Dordrecht las een keur van dichters, deels begeleid door de net zacht genoeg van beneden doordringende muziek. Dat gaf een bijzonder, maar zeker geen onaangenaam sfeertje.

De voordrachten werden verzorgd door Josse Kok, Klaas Blokhuis, oud-Dordtenaar Jan Wagenaar, Jan v.d. Geer, Maria Ros, Jacoline de Heer, Machteld Teekens en Kees Klok, met als speciale gast Job Degenaar. Presentator Peter M. v.d. Linden vertoonde een hilarisch filmpje met als rode draad 'geloven' in Dordrecht, de stad van de Dordtse Synode, tenslotte.

Het is bijna traditie dat uitgeverij Liverse op de Staalkaart een nieuwe dichtbundel presenteert. Dit keer een boek van oud-Dubbeldammer Job Degenaar. Job las bevlogen voor uit dit unieke boek met gedichten bij foto's uit het Amerika van begin twintigste eeuw door de Noorse amateurfotograaf Thorleif-Cooke. Het boek, getiteld Thorleif. Beeld en poëzie is te verkrijgen in de betere boekhandel, of rechtsreeks bij de uitgeverij (info@liverse.nl).

Rest ons nog even te vermelden dat drie van de deelnemende dichters door zijn naar de tweede ronde van de Turing-poëzieprijs: Peter M. v.d. Linden, Josse Kok en Kees Klok. Of ze ook de volgende ronde halen zal de toekomst leren.


                                          Job Degenaar signeert.

                                            Job Degenaar draagt voor uit Thorleif.


                                           Oud-Dordtenaar Jan Wagenaar aan het woord.

                                          Geanimeerd in gesprek tijdens de nazit.Geen opmerkingen: