maandag, maart 23, 2015

Bloem


   Dante Gabriel Rossetti - Lady Lilith

'Noem mij maar Bloem.' Ze tikt met haar glas wijn even het mijne aan. Bloem. Ze staat in een groepje vage bekenden, waarbij ik mij tijdens de boekpresentatie van een collega heb aangesloten. Vrienden uit wat ze buiten deze provinciestad 'the inner circle' noemen, zie je zelden op dit soort bijeenkomsten. Bloem. Groene ogen, weelderig rood haar, een welgevormde, uitdagende boezem en een huid nog blanker dan de mijne. Ik houd mijzelf al jaren uit zon. Van nature ben ik ook iemand die vanuit de coulissen roept. Daarom werk ik liever voor de radio dan voor de televisie.

Bloem doet mij denken aan een meisje dat ik een keer op een tuinfeest ontmoette. Een klasgenootje van mijn jongste neef. Hetzelfde betoverende haar, dezelfde ogen, dezelfde smetteloos ivoren huid. Ze heette Veronique. Ik was mateloos in haar ban. Mijn verlegen-ik en mijn wellustige-ik raakten verwikkeld in een verlammend duel. Tot Veronique doortastend ingreep. Ze leidde mij naar het diepst van de tuin, waar zij mij inwijdde in de magie van het tongen.  

Ik haal wijn voor Bloem en mijzelf. Het is druk. Iemand stoot haar per ongeluk aan. Ze doet een stap naderbij, zoekt haar balans. Haar vrije hand strijkt even over mijn rug. 'Het is wel erg druk hier, zullen we even naar het café aan de overkant?' Buiten glijdt haar arm op natuurlijke wijze in de mijne. Anderhalf uur later zit ik met Veronique's dochter in een restaurant.


Geen opmerkingen: