dinsdag, maart 17, 2015

Pottenkade
De Pottenkade is een van de meest romantische plekjes van Dordrecht. Dat begrepen niet alleen de makers van de film over Michiel Adriaanszoon de Ruyter. Vandaag is alweer een cameraploeg aan de gang. Het gaat om foto's, niet om bewegende beelden. Een luchtig geklede dame neemt enkele aantrekkelijke poses aan. De zon schijnt, maar het is te fris om ongeschonden uit de strijd te komen. Ik hoop dat het model vanavond niet al te veel moet snotteren.

Op een andere, zonnige voorjaarsmiddag liep ik met Marion over de Pottenkade. We zwierven graag langs de romantische plekjes van Dordt. Ver van huis hoefden we niet. Wij woonden op de Waag, waar we het genot hadden van een lavet, een soort betonnen bak op borsthoogte, waar je in moest klimmen om te douchen. Met zijn tweeën was het een hele toer er niet tijdens het spetteren uit te vallen.

Het grote voordeel van het lavet was dat je er een plank over kon leggen. De badcel was pikkedonker en had stromend water. Het was onze ideale doka. Daarom leefden we nog volledig in de tijd van de zwart-witfotografie. 

Ze poseerde ongedwongen op het steigertje, met haar stralende glimlach en haar onafscheidelijke peuk. Het steigertje is er nog steeds. De fotograaf geeft aanwijzingen. De dame ontbloot rillend haar schouders wat meer.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: