zaterdag, maart 21, 2015

Voetjevrijen
Tijdens onze woestijnexcursie stopten we kort in El Hamma. De keuze was thee, cola of water. Het was warm, erg warm. De bus had geen luchtkoeling. Door de open ramen kwam volop woestijnstof. Je moest er iets voor over hebben om het zoutmeer te zien. In het toilet, zo'n hangplee, dreven de drollen dapper rond. Buiten was geen boom te zien. Ik liep een eind de woestijn in om te wateren. Druppels op een gloeiende plaat.

Wij overnachtten in een oase met beek. In het Saharahotel, wat bedoeïenententen met een muur er omheen. Middenin stond een hok waarop Douche et toilet. De douche gaf op volle kracht een onbetekenend straaltje. Water om door te spoelen moest je halen bij de beek. Daar speelden kinderen die begonnen steentjes te gooien. Tot de hotelbaas hen wegjoeg. 's Avonds liep hij een blauwtje bij een Zweedse studente. Het stenen gooien werd 's morgens, na een ritje op een dromedaris, enthousiast hervat.

Later die dag dronken we thee bij een Berberfamilie in een grotwoning. Het was er koel. We zagen een televisie, een koelkast en een jaren vijftig bankstel. De oma van het gezin wilde tegen betaling wel op de foto, maar mijn filmrolletje was vol. Op de terugweg naar Sousse vree ik voetje met een Duits meisje, terwijl haar vriendje sliep.

Foto: archief auteur


Geen opmerkingen: