zondag, april 19, 2015

Er was een tijd...
Er was een tijd... Ik heb dat altijd een mooie aanhef gevonden vanwege de lichte weemoed die eruit spreekt. Vier woorden die een stemming bepalen. Er was een tijd dat het plantsoen waarop ik uitkijk nog een braakliggend terrein was, met aan de rand een paal van het elektriciteitsbedrijf. Er was een tijd dat de melkboer uit Pyleia nog met paard en wagen de ronde deed. Dat paard zette hij dan vast aan die paal.

Er was een tijd dat we een stukje van de baai konden zien en daar achter, soms, de Olympus. Er was een tijd dat huizen ons niet het zicht benamen en een tijd dat in het voorjaar de zon iedere dag scheen. Er was een tijd dat we geloofden dat godsdienstoorlogen alleen voorkwamen in duistere en achterlijke eeuwen. Er was een tijd dat wij, zij het kort, dachten dat make love not war de wereld zou veranderen. Dat wij liepen op sandalen en de meisjes onbevangen hun blote borsten toonden, met bloemen in hun haar.

Er was een tijd dat wij meenden dat tijd tijdloos was en dat de generatie na ons gelukkig en zorgeloos zou leven.

Er was een tijd dat jij en ik elkaar nog niet kenden en daarna een tijd dat jij nog niet dood en een herinnering zou zijn.


Foto: auteur


Geen opmerkingen: