vrijdag, januari 08, 2016

Gierkelders van de emotionaliteit




Door de motregen fiets ik naar het café aan de haven. Het is tien uur op de avond van Driekoningen. De straten zijn uitgestorven. Behalve bij het stadhuis, waar de gemeente nieuwjaarsreceptie houdt. Iedereen is welkom. Ik heb er van afgezien, zoals ik ook heb afgezien van de receptie van de voetbalclub. Ik heb zelfs getwijfeld of ik naar de wekelijkse vriendenborrel aan de haven zou gaan. Misschien kon ik beter de open haard aansteken en mij ver houden van de wereld.

Ik ga aan de bar zitten en wacht op de anderen, die wel naar het stadhuis zijn getogen. Ik bestel thee. Groene thee. Lekker is het niet, maar het internet zegt dat het goed is voor de bloeddruk. Het internet is de nieuwe dokter, de raadgever in alles, de bron van velerlei kennis, maar nooit van wijsheid, en het boze oog. Twitter, Facebook, het zijn de gierkelders van de emotionaliteit.

Als de anderen binnenkomen, bestel ik schielijk een glas wijn. Om het gezeik van 'ben je ziek?' te voorkomen. Ineens weet ik waarom ik de deur niet uit wilde. We drinken op het nieuwe jaar, terwijl ik denk aan mijn open haard, het licht in een naargeestige wereld. Met mijn bloeddruk is niets mis. Als ik maar niet te vaak op Twitter en Facebook ga zitten.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: