woensdag, oktober 19, 2016

Uitzicht
Thuis heeft hij uitzicht op de school waar zijn eerste verkering onderwijzeres is. Als hij zijn vuilniszak naar de container brengt en zij met haar klas op het plein is, maken ze weleens een praatje. Die kinderen moesten eens weten, denkt hij dan. Hij heeft haar ontmaagd op zijn jongenskamer. Omdat ze niet alleen thuis waren en het bed kraakte, gebeurde dat op de sleetse pers naast het ledikant. Veel stelde het achteraf niet voor. Raffinement kwam pas met het klimmen der jaren.

Op het kantoor, waar hij twee dagen per week werkt, heeft hij uitzicht op de ziekenhuiskamer waarin zijn vrouw een paar jaar geleden lag te sterven. Het was net te ver om naar haar te kunnen zwaaien. Het was wel handig, hij kon gratis bij het kantoor parkeren in plaats van betaald in de chaos van het ziekenhuis. Ze overleed in een weekeinde dat het extra druk was tijdens het bezoekuur.

Vanuit zijn stamkroeg heeft hij uitzicht op de wegterende gevel van een herenhuis aan de overkant. De gemeente heeft het trottoir afgezet, want soms komen er stenen naar beneden. De eigenaar staat volgens een hardnekkig gerucht op failliet gaan. De gemeente dreigt met aanschrijving, maar de ambtelijk verantwoordelijke heeft nog niet gehandeld. Gelukkig maar, denkt hij aan de stamtafel, terwijl hij nog iets bestelt.

Eerder gepubliceerd in Ballustrada, voorjaar 2016

Foto: auteur


Geen opmerkingen: