zaterdag, januari 17, 2015

Politionele actie

Opening door wethouder De Groen, van de kunstmarkt, in juli 1971, op 't Hof te Dordrecht, de eerste officiële activiteit van de Stichting Produktiegroep Bobby Kinghe (in oprichting). 

Staand derde van rechts de eerste voorzitter van Bobby Kinghe, Jacques Noorman. Links van hem Gerrit de Wolf (1949 - 2010), bedenker van de naam Bobby Kinghe. De activiteiten van de stichting werden deels gefinancierd uit de opbrengst van de winkel in tweedehands boeken en uitgeversrestanten in de Hofstraat, nummer 14. Links achter de wethouder Geoffrey Lord, die in de jaren '80 enige tijd deel zou uitmaken van het stichtingsbestuur. 

Toen bestuursleden van Bobby Kinghe in de vroege ochtend van de openingsdag provisorische richtingborden aan enkele lantarenpalen bevestigden, werden zij bijna gearresteerd door twee overijverige agenten, die niet op de hoogte waren van de toestemming die hiervoor was verleend. Door alert optreden van Ton Delemarre, toenmalig kabinetschef van de burgemeester en later boegbeeld van de Culturele Raad Dordrecht, liep deze politionele actie met een sisser af.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: