zaterdag, augustus 07, 2021

Warnaar: Van Gaal




Eindelijk zat hij weer op de tribune bij FC Dordrecht, waar de kop van de competitie werd afgeslagen na een mislukt seizoen. Enerzijds door corona en alle ellende die daardoor werd veroorzaakt, anderzijds door tegenvallende prestaties. Het spelersbudget is nu verdubbeld, er is een nieuwe trainer en de tribunes zijn keurig schoongemaakt door 'taakstraffers' of door vrijwilligers, dat wil hij kwijt zijn. Ja, hij weet het, het stadion staat in het algemeen als bouwvallig en nauwelijks toereikend bekend, maar hij vindt het knus, gezellig en de boel staat nog lang niet op instorten, dus dat gezeur moet maar eens ophouden.


Hij is enthousiast aan het nieuwe seizoen begonnen. De spelers ook, want na aanvankelijk met 0 -1 achter te komen tegen Jong PSV, werd het na een goede tweede helft gelijkspel voor de Schapekoppen. Het was een aantrekkelijke wedstrijd met de nodige spanning. Alleen de derde helft leed nog wat onder corona, want het supportershome bleef gesloten. Het bier werd verkocht via een uitgifteluik en kon worden genuttigd op de parkeerplaats. Gelukkig werkte het weer mee. De beroerde voorspelling gold klaarblijkelijk voor een ander deel van het land. Tevreden fietste hij naar huis, over het akelig smalle fietspad met de scherpe bocht naast de sloot. Daar is al menig supporter in gereden na een goed geslaagde nazit.


Hij leest in de krant dat Louis van Gaal bondscoach is geworden. Hij is even oud als Van Gaal en heeft ooit een soort onderwijsbevoegdheid voor gymnastiek behaald. Zonodig mag FC Dordrecht bellen.


Foto: auteur

Geen opmerkingen: