dinsdag, maart 13, 2018

Bronzen StierOp de gedenkwaardige avond van maandag 12 maart 2018 behaalde FC Dordrecht de derde periodetitel in de Eerste Divisie, ook wel Jupiler League genoemd, of Biercompetitie, waardoor de club straks nacompetitie gaat spelen met kans op promotie naar de Eredivisie, maar eerst gooide iemand bij het aantreden van de teams een stuk vuurwerk, vanuit de verte te zien Bengaals vuur, op de grasmat. Ik weet niet of kunstgras kan branden, maar wie vanaf de tribune vuurwerk op een voetbalveld gooit is een puber of een imbeciel.

Een puber is, zolang er wordt gepuberd, een ontoerekeningsvatbaar wezen. Dat weet iedereen die in het middelbaar onderwijs werkt. Gelukkig gaat het bij normale mensen over. Een imbeciel is niet te redden. Iedereen moet het doen met waarmee de natuur hem of haar begenadigt. Als het te erg wordt gloort het gesticht, al laten we gekken tegenwoordig het liefst aan hun lot over, tierend op straat met een blikje goedkoop bier, zoals de zielepoot die enkele dagen geleden amok maakte in de Cornelis de Wittstraat, niet ver van een grote supermarkt waar ze dergelijke gevallen nog immer gewetenloos bedienen.

Dat FC Dordrecht de bronzen stier in de wacht sleepte is een godswonder. Niet alleen vanwege het defensieve spel, je vraagt je af waarom tegen een club als RKC, die er dit seizoen weinig van bakt en daarom op de plek in de ranglijst staat waar Dordrecht vorig jaar stond, maar ook omdat alle directe concurrenten dit weekeinde onverwacht verloren. 

Misschien heeft dat vuurwerk wel iets te maken met het moeizame spel van Dordt. Daardoor besef je tenslotte dat er minstens één halvegare bij de ingang slecht is gefouilleerd. De vreugde om de stier was groot, het leek wel of het gouden kalf was binnengesleept, maar of de nacompetitie tot enig positief resultaat gaat leiden met deze speelwijze? Misschien moet de trainer voor vuurwerk zorgen, in plaats van dat beklagenswaardige type op de tribune.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: