woensdag, juli 05, 2023

Kokosmakron




Je kon erop wachten, denkt Warnaar, na jaren van antirookterreur heeft een of andere bedilzuchtige kokosmakron zich op de alcohol gestort. Straks mag je geen wijn meer in de supermarkt kopen en uiteindelijk komt er een drooglegging, zodat we naast de cocaïnemaffia ook opgescheept zitten met de tabaksmaffia en de alcoholmaffia. Hij denkt aan Griekenland, waar je je sterke drank gewoon bij de super koopt. Of bij het pratirion poton, vrij vertaald het drankstation. Hij leest het bericht dat de pedagogisch geschoolde schrijver Ronald P.F. hem stuurde:


Ik word te oud voor dat gedoe. Nu wordt weer vol ingezet op een alcoholverbod, met als schrikbarend beeld dit: "Gemiddeld drinken mannen elf liter pure alcohol per jaar, vrouwen zeven liter." Ik zou graag de knurft die dit soort onzin opschrijft op een ongemakkelijk zitje willen vastbinden en hem dwingen 1 liter pure alcohol te drinken. Pure dus, geen destillaat. Kijken of hij het verschil merkt - de idioot.


Hij denkt weleens: hadden we Indië nog maar. Een streng verboden gedachte natuurlijk, maar daar komt wel het beroemde Deli zandblad vandaan, waarin de heerlijkste sigaren worden gerold. Hij mocht ze graag roken, eerst overal, op verjaardagen, in de kroeg, maar nu alleen nog op het terras en daar zit altijd wel een irritant wijf dat begint te klagen. Hij weet niet meer wanneer hij, lang geleden, zijn laatste sigaar heeft gerookt. Hij is vastbesloten om weer eens, voor de zeikers en betuttelaars het leven definitief onleefbaar hebben gemaakt, een kistje te gaan kopen.


Foto: Bart Damen


Geen opmerkingen: