maandag, februari 24, 2020

Businessclub



Een kennis heeft onverwacht kaarten gekregen voor de businessclub. Normaal zit, of liever: staat hij op de goedkoopste tribune. Gewoon omdat daar ook zijn vrienden staan. Het juicht enthousiaster met vrienden. Dat het zicht van achter het doel niet ideaal is, neemt hij op de koop toe. De kennis stelt een taxi voor. 'Nu we toch eerste rang zitten, kunnen we net zo goed eersteklas reizen.' Het scheelt dat het stormt en dat de dichtstbijzinde bushalte een kwartier lopen van de ingang ligt.

Het stadion heeft een slechte reputatie, het zou min of meer een bouwval zijn. Tussen de tegels van zijn tribune schiet gras omhoog en veel stoeltjes zijn gesneuveld door inkomende ballen of te uitbundige bezoekers. De businessclub daarentegen heeft een flinke opknapbeurt gehad en straalt een onverwachte luxe uit. Achter de bar een paar knappe meisjes die met een stralende glimlach tappen. Ze besluiten pas in de derde helft aan het bier te gaan. 'De mooiste doelpunten vallen altijd als je net op het toilet bent,' zegt de kennis wijs.

De thuisclub begint onverwacht goed en komt met 1-0 voor. Daarna doet de scheidsrechter zich gelden. De gelijkmaker, een zuiver buitenspeldoelpunt, wordt goedgekeurd, de trainer protesteert iets te heftig en krijgt rood. Uiteindelijk wint de tegenstander. Na afloop houden de barmeisjes bewonderenswaardig de moed erin.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: