zaterdag, maart 04, 2023

Verder van huis (7)




Op zondag 12 maart 2023 om 16.00u wordt deel VIII van mijn serie literaire dagboeken gepresenteerd in Visser's Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht. De titel van het boek luidt 'Verder van huis. Literair dagboek 1987-1988'. Het wordt gepubliceerd door Uitgeverij Liverse. Voor het zover is, zullen er, uiteraard onregelmatig, want je moet de spanning erin houden, enkele korte voorpublicaties op dit weblog verschijnen.


Dinsdag, 26 januari 1988:

Vanmiddag mentorenvergadering gehad. 'Men' wil dat je als mentor steeds meer sociaal werker moet worden: je moet achter incest aan, achter kindermishandeling, achter vervuiling en verwaarlozing, controleren of ze genoeg aan sport doen, of ze roken, of ze het niet stiekem met elkaar of met de buurman doen, of ze, godweetwat nog meer uithalen, mankeren of ondergaan. Natuurlijk bestaan er problemen, als je daar een vermoeden van hebt moet je het doorgeven aan een geschikte instantie, de hulpverleningswereld tiert tenslotte welig, maar ik ben allereerst leraar, geen buurtwerker, politieagent of psycholoog. Daar heeft 'men' te weinig oog voor.


Zaterdag, 30 januari 1988:

Gisteren naar de receptie van de Fulbright-commissie geweest, in Amsterdam. Kort met enkele Amerikaanse gasten gesproken en met een paar voormalige seminargenoten, maar echt sprankelend was het niet. Eerder wat saai. Uit de reactie op een vraag van mij leid ik af dat mijn rapport overduidelijk ongelezen in een lade is verdwenen. Ik had me de moeite grotendeels kunnen besparen, maar goed, de periode in Amerika was leerzaam en de beurs beslist genereus. Ik moest de commissie teleurstellen wat de homestays in Nederland betreft, want ik ben van plan de zomer bij Stella door te brengen en kan dus niet ontvangen.


Begonnen aan deel drie van Jean Auels' cyclus De aardkinderen. Boeiend om te lezen en zeker iets dat ik mijn leerlingen ga aanraden, al schrikken die misschien van de omvang. Dikke boeken, daar houden ze niet van, maar ik ben er de rest van het weekeinde lekker zoet mee.


Foto: Kees Klok


Verder van huis is vanaf nu te reserven via verkoop@liverse.nl




Geen opmerkingen: