woensdag, februari 08, 2023

Verder van huis (2)




Op zondag 12 maart 2023 om 16.00u wordt deel VIII van mijn serie literaire dagboeken gepresenteerd in Visser's Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht. De titel van het boek luidt 'Verder van huis. Literair dagboek 1987-1988'. Het wordt gepubliceerd door Uitgeverij Liverse. Voor het zover is, zullen er, uiteraard onregelmatig, want je moet de spanning erin houden, enkele korte voorpublicaties op dit weblog verschijnen.


Zaterdag, 9 mei 1987:

Gisteren met Fri Kolen en Corrie Volker een vergeefse autorit naar Leiden gemaakt. We hadden een afspraak op de universiteit, tussen half vijf en vijf uur, maar onderweg kwamen we tweemaal in een file terecht, wat een uur vertraging opleverde. Inmiddels was de decaan naar huis. Toen maar wat troost gezocht op een koud en winderig terras. Met zijn drieën met een auto is wel goedkoper dan met de trein, maar bij de volgende poging geeft ik toch de voorkeur aan de NS.

In Dordt met Corrie pizza gegeten bij Costa d'Oro. Daarna zijn we naar de Folkclub gegaan. Er zouden Hongaren optreden, had ik in de krant gelezen. Dat was ook zo, maar in plaats van Hongaarse muziek speelden ze platte country & western. Met cowboyhoeden op! Corrie vond het wel gezellig, geloof ik. Gelukkig werd de avond een beetje gered door een jong ventje dat in de pauze een paar mooie bluesnummers speelde op de piano. Ik sprak Henk Brand, die nog steeds plannen heeft naar Ierland te emigreren.


Vrijdag, 15 mei 1987:

Het is al dagen lang kutweer. Onder de tien graden en voortdurend regen. Aan dit beestenklimaat zal ik nooit wennen en dan moeten we morgen, met dit weer, ook nog Herbert zijn ouders helpen verhuizen.


Afgelopen woensdag de eerste bureaucratische horden genomen die tot een inschrijving aan de Universiteit Leiden moeten leiden. Een warwinkel van papieren. Officieel inschrijven kan nog niet, want 'de formulieren zijn laat dit jaar', alsof het om de nieuwe aardappelen gaat. Ook de studiegids komt pas eind juni. Fijne organisatie. Het zal er wel op neerkomen dat pa me moet inschrijven als ik in de VS zit en dat Fri me vervolgens moet inschrijven voor de colleges.


Foto: Archief Kees Klok


Verder van huis is vanaf nu te reserven via verkoop@liverse.nl






Geen opmerkingen: