woensdag, februari 15, 2023

Verder van huis (4)
Op zondag 12 maart 2023 om 16.00u wordt deel VIII van mijn serie literaire dagboeken gepresenteerd in Visser's Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht. De titel van het boek luidt 'Verder van huis. Literair dagboek 1987-1988'. Het wordt gepubliceerd door Uitgeverij Liverse. Voor het zover is, zullen er, uiteraard onregelmatig, want je moet de spanning erin houden, enkele korte voorpublicaties op dit weblog verschijnen.


Zondag, 28 juni 1987:

New York

Weinig tijd om rustig te schrijven, daarom maar even kort: naar het World Trade Centre gelopen en daar met een razendsnelle lift, zodat je maag bijna in je keel schiet, naar de hoogste verdieping gegaan. Op het dak van een van de torens gestaan, vanwaar een ongelooflijk gezicht op New York. Heel bijzonder helicopters onder je door te zien vliegen en het Vrijheidsbeeld als een soort dwerg in de diepte te zien. Voelde me alles behalve op mijn gemak, ondanks de degelijke afscherming, waardoor je wel heel acrobatisch aangelegd moet zijn om van het ding af te springen. Ik ben echter geen hoogtemens en was blij weer beneden te zijn. Geluncht in een of andere bar in de buurt van het WTC. Junkfood, brrr. Vanavond gegeten in het Thaise restaurant bij ons aan de overkant. Het eten smaakte goed, maar was allesbehalve pittig. Amerikanen kunnen misschien slecht tegen heet gekruid eten. Als bijzonderheid stond op de kaart vermeld dat Edgar Allan Poe in 1845 enige tijd in het pand heeft gewoond.


Maandag, 29 juni 1987:

New York

(22.35u) Met het reisgezelschap tot nu toe geen problemen. We zijn aardig op elkaar ingespeeld, ondanks de verschillende nesten waaruit we komen. Belangrijk is dat iedereen van goede wil is. Denk dat de brieven aan Lupius de belangrijkste notities over N.Y. gaan bevatten, want er is zoveel te doen dat ik weinig tijd voor aantekeningen heb. Jezus wat ben ik weer moe. Vandaag weer einden gewandeld, nu onder meer de Brooklynbrug over.


Foto: Archief Kees Klok


Verder van huis is vanaf nu te reserven via verkoop@liverse.nl

Geen opmerkingen: