zondag, februari 12, 2023

Verder van huis (3)




Op zondag 12 maart 2023 om 16.00u wordt deel VIII van mijn serie literaire dagboeken gepresenteerd in Visser's Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht. De titel van het boek luidt 'Verder van huis. Literair dagboek 1987-1988'. Het wordt gepubliceerd door Uitgeverij Liverse. Voor het zover is, zullen er, uiteraard onregelmatig, want je moet de spanning erin houden, enkele korte voorpublicaties op dit weblog verschijnen.


Donderdag, 4 juni 1987:

Genoten van de dagboeknotities van Gerrit Komrij in Een en ander. Zó had ik over Portugal willen schrijven, maar ik bleef steeds weer steken bij mooie meisjes en andere oppervlakkigheden. Ik zou volgend jaar wel een hele zomervakantie in Portugal willen doorbrengen, ook om de taal beter te leren. De grammatica valt mee, de uitspraak is behoorlijk moeilijk.

Gisteren met Thijs en Peter Kuiters gegeten in De Vrijheid. Peter vertelde over de nieuwe muziekprojecten van Bobby Kinghe. Ze kampen met het traditionele euvel: er komt nauwelijks publiek uit Dordrecht zelf. Het is dat ze een aardige subsidie hebben en dat er wat mensen uit Amsterdam en Rotterdam op afkomen, maar als je het alleen voor de Dordtenaren moet doen, kun je net zo goed niets organiseren. Hoe vaak hebben wij ons vroeger ook voor niets uitgesloofd. We hadden er lol in, hoewel het eigenlijk zonde van de moeite was.

Ik ben gisteren het eindexamenfeest in Fame helemaal vergeten. Aan de ene kant jammer, aan de andere maar goed ook, want feesten midden in de week is voor wie moet werken niets gedaan.


Zaterdag, 6 juni 1987:

Marion jarig. Heb haar een kaart gestuurd al heb ik geen idee of ze dat waardeert. Tien jaar geleden kregen we een verhouding, ook op haar verjaardag. Nu zijn we bijna weer vreemden voor elkaar.


Naar de opening van Ton van Dalens expositie in de Rotterdamse artotheek geweest. Een groepstentoonstelling waaraan ook Frans van Lent, Ed Boogert en Arthur van der Hoek deelnemen. Was onder de indruk van Ton zijn beelden, of moet ik objecten zeggen? Ik sta nogal kritisch tegenover abstract werk, maar dit is fascinerend van vorm. Frans van Lent toonde mooie foto's, Arthurs werk is knap gemaakt, maar zei me niet veel en dat van Boogert vond ik pure rommel.

Er waren uiteraard veel aanwezigen uit Dordrecht, waaronder Bas Damme, Gerard Bouma en de ouders van Ton. Ik zag een tengere, jonge vrouw met rood geverfd haar, die nogal opviel. Een wat vermoeide blik, prachtig gevormde mond, elegant gekleed, maar eer ik haar goed en wel had opgemerkt was ze alweer verdwenen. 


Foto: Kees Klok


Verder van huis is vanaf nu te reserven via verkoop@liverse.nl




Geen opmerkingen: