maandag, februari 20, 2023

Verder van huis (5)
Op zondag 12 maart 2023 om 16.00u wordt deel VIII van mijn serie literaire dagboeken gepresenteerd in Visser's Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht. De titel van het boek luidt 'Verder van huis. Literair dagboek 1987-1988'. Het wordt gepubliceerd door Uitgeverij Liverse. Voor het zover is, zullen er, uiteraard onregelmatig, want je moet de spanning erin houden, enkele korte voorpublicaties op dit weblog verschijnen.


Woensdag, 29 juli 1987:

Minneapolis

Zojuist weer een voortreffelijk college geschiedenis over Jefferson Davis door Ray Arsenault. Misschien neem ik wel een Amerikaans onderwerp voor mijn toekomstige doctoraalscriptie. Dit was in elk geval een inspirerend verhaal. Ray is ook een uitstekende verteller.


Zaterdag, 1 augustus 1987:

Minneapolis

De dag uitgezweten aan de oever van Lake Calhoun, met Adelaïde, Stella, Ute en Klara. Het was eigenlijk te warm en het stikte helaas van de steekvliegen. Omstreeks drie uur gered door een regenbui. De vochtigheidsgraad van de warmte is uitputtend. In Suriname was het ook zo vochtig, maar omdat je daar niet voortdurend in ruimtes met airconditioning zat, raakte je eraan gewend en was het daardoor beter te verdragen.


Zondag, 2 augustus 1987:

Minneapolis

Je leest soms merkwaardige dingen. Over verplichte drugtests voor werknemers bij sommige bedrijven, bijvoorbeeld. Met daarbij een telefoonnummer om mensen anoniem te verklikken. Of een artikel onder de kop 'Criminaliteit', over een man die 'heupwiegend' een bibliotheek binnenkwam en 'lachte' toen er mensen naar hem keken. Je mag kennelijk wel met een pistool op zak lopen, maar als man niet heupwiegend een bibliotheek ingaan. En dan zijn er ook nog staten waar ze kinderen ter dood veroordelen. Dat ze in sommige staten überhaupt de doodstraf nog hebben is al weerzinwekkend, maar kinderen! Ik kom tot nu toe alleen maar vriendelijke en gastvrije mensen tegen, maar toch zou ik van z'n leven niet in de VS willen wonen.


Foto: Kees Klok


Verder van huis is vanaf nu te reserven via verkoop@liverse.nl
Geen opmerkingen: