zondag, september 06, 2020

Warnaar: Genoeg is genoeg!



Hij leest een column van Marcel Levi in Het Parool. Deze eminente geleerde, die in de medische wereld zijn sporen meer dan verdiend heeft, vraagt zich af: 

"Waarom zijn mensen blij als ze weten dat ze antistoffen hebben tegen het virus dat Covid-19 veroorzaakt? Wellicht omdat ze de ziekte kennelijk hebben doorgemaakt zonder veel last. Of omdat ze denken dat antistoffen hen zullen beschermen tegen verdere coronavirusellende. Beide redenen zijn waarschijnlijk terecht."

Warnaar kent enkele mensen die zijn overleden aan covid-19 en ook ex-patiënten die nog lange tijd last van de naweeën van de ziekte hebben gehad, maar hij kent er meer die van hun besmetting maar weinig hebben gemerkt. Levi zegt verder:

"Ik vind het onbegrijpelijk dat virusexperts zich zo extreem defensief opstellen. Ze lijken het bijna jammer te vinden dat de oplossing voor deze pandemie nabij is... " 

Die oplossing ligt in het ontwikkelen van anti-stoffen. Door een vaccin of door in contact te komen met het virus. 'Met het risico dat je ernstig ziek wordt of doodgaat', denkt Warnaar, 'maar met een grotere kans dat je er mee wegkomt'. Hij is na zoveel maanden de covid-maatregelen meer dan zat. 'Als Levi gelijk heeft, moeten we dan niet snel terug naar normaal', vraagt hij zich af. Hij weet één ding zeker: genoeg is inmiddels wel genoeg!

Foto: auteur

Geen opmerkingen: