woensdag, augustus 19, 2020

Warnaar: Lulligheid



Hij doodt de tijd door via het internet wat feitjes uit zijn familiegeschiedenis te zoeken. Zo ontdekt hij dat zijn grootvader op vrijdag 7 augustus 1953 een bekeuring kreeg wegens het overtreden van de winkelsluitingswet. Klanten, die na sluitingstijd ontdekten dat ze een boodschap waren vergeten, kwamen soms even achterom voor een klop op de deur. Opa was zo moeilijk niet, maar als degene die zich meldde van de politie was, werd je op de bon geslingerd. Hij vraagt zich af of dat soort lulligheid nog weleens voorkomt. Hij ziet zichzelf al op de deur van zijn supermarkt bonzen.

Hij komt ook te weten dat zijn moeders broer, toen achttien jaar oud, in 1942 aangifte deed van de diefstal van een koffer met voetbalspullen. Hij "had die koffer in den avond van Woensdag 15 December ’42 op zijn rijwiel gebonden, waarna hij het rijwiel in de brandgang naast Sebes aan de Prinsenstraat had geplaatst. Hierna was hij naar de kapper geweest en toen hij daarvan terug kwam was de koffer met inhoud verdwenen. Hij kon geen verdere aanwijzingen geven".

Hij wist niet dat zijn oom voetbalde, noch dat hij een koffer onbeheerd achterliet om de hoek bij de kapper. Hij werd later ingenieur en bouwde een deel van de Deltawerken. Hij vraagt zich af welke voetbalclub het was.

Foto: archief auteur

Geen opmerkingen: