zaterdag, augustus 01, 2020

Warnaar: Zomergasten



Hij is net te laat thuis voor het begin van het televisieprogramma Zomergasten, maar er rest nog genoeg marathoninterview. De zomergast is een rapper die optreedt onder de naam Typhoon. 'Dat moet natuurlijk in het Engels' denkt hij, maar hij bedenkt meteen daarna dat hij ooit met vrienden optrad onder de naam 'The D-fashions'. Hoe kregen we het verzonnen, vraagt hij zich af, maar ze waren nog maar veertien. Hij vindt dat een afdoende excuus. 

Tijdens hun eerste optreden, een oom van een van de bandleden was vijfentwintig jaar getrouwd, werd hij voor het eerst van zijn leven dronken. Hun gehark leverde de man een tientje op. Daarvoor kocht hij bij een uitdrager een oud jasje van het KNIL, want het was het jaar van Sergeant Pepper. De drummer kocht een jasje van de Irish Guards, maar dat kon hij niet betalen.

De rapper maakt een vriendelijke indruk, wat hem verbaast. Hij voelt zich lichtjaren van de wereld van de rap verwijderd. Als de jongeman over God en zijn geloof begint, tegen het einde van het interview, haakt hij af. Op 16 augustus is Carola Schouten de zomergast. In het diepste geheim voelt hij iets warms voor die vrouw, maar een minister en ook nog van de CU. Hij weet nog niet of hij het einde gaat halen.

Foto: auteur

Geen opmerkingen: