woensdag, februari 17, 2021

Warnaar: Dan maar betalen




Geërgerd zet hij de radio af. De zoveelste viroloog komt voor de zoveelste keer hetzelfde liedje afdraaien. Het heeft iets drammerigs gekregen. Alsof de 'mainstream media', zoals taalarme types de normale nieuwsvoorziening noemen, door het steeds herhalen van dezelfde mantra een tegenwicht proberen te vormen tegen virusontkenners als Willem Engel, mislukte messias en kroonprins van Fort Oranje. Je zou maar uit zo'n familie komen, denkt hij.


Hij vraagt zich wel af waarom hij nog steeds geen oproep heeft gehad voor een vaccinatie. Hij zit al twee maanden te wachten. Ondertussen steekt de regering veel energie in een juridische strijd over de avondklok. Ze kunnen die beter gebruiken voor een slimmere 'vaccinatiestrategie', moppert hij. Veel last heeft hij niet van die avondklok, zo vaak komt hij 's avonds de deur niet meer uit sinds de horeca, de theaters en de bioscopen onvermijdelijk de weg naar de ondergang zijn opgestuurd, maar zich eraan houden doet hij, als hij het nodig vindt op stap te gaan, niet.


Hij is ruim dertien jaar weduwnaar. Zijn sociale leven heeft hem op de been gehouden. Dat staat nu op een heel laag pitje. Minder contact met vrienden en familie accepteert hij niet meer. Hij is bereid daar heel ver in te gaan. Dan maar betalen. Hij kan het toch niet uitgeven in de kroeg.


Foto: auteur


Geen opmerkingen: