zaterdag, februari 20, 2021

Warnaar: Urker variant




Volgens hem hoef je echt geen econoom te zijn om te begrijpen dat de overheid uiteindelijk niet bij machte zal blijken de maatschappelijke sectoren, die door de coronamaatregelen worden getroffen, door 'steunpakketten' te redden. Ook benijdt hij de minister van volksgezondheid niet, de man moet het moeilijk hebben, zeker omdat hij helemaal niet is opgeleid voor de taak waarvoor hij staat en soms meer bluf toont dan inzicht. Hij moet het doen met een overheidsapparaat dat de ene (digitale) blunder op de andere stapelt. Wie zich ooit heeft laten testen op het coronavirus zit inmiddels in de kaartenbak van de firma Misdaad & Zn. en kan ieder ogenblik worden geconfronteerd met een ongemak als identiteitsfraude.


Tel uit je winst. Kostbare vaccins schijnen door onkundige cateraars in bananendozen te worden gedistribueerd, voor zover er iets te distribueren valt. Alle negentigplussers kunnen gelukkig wel weer veilig naar de disco, in ieder geval tot de Urker variant toeslaat. Hij denkt dat die het ergst gaat worden: de Urker variant.


Een bekende, die al decennia een kledingwinkel uitbaat, vertelt dat hij noodgedwongen een hypotheek op zijn huis heeft genomen om de winkelmeisjes voorlopig niet te hoeven ontslaan. Zo toereikend is het 'steunpakket'. De vastgoedmagnaat waar hij van huurt zit onbereikbaar op Tenerife, waar het virus zich loom koestert in de vroege voorjaarszon.


Foto: auteur


Geen opmerkingen: