vrijdag, juli 24, 2020

Warnaar: Joker



Hij gelooft niet in complottheorieën, maar hij vindt het wel opvallend hoe sommige media de angst voor het covid-19 virus er inhouden. Zelfs zijn ochtendblad, dat een goede reputatie heeft, komt iedere morgen met een schreeuwerige, angstopwekkende kop. Het artikel eronder is dan wel weer redelijk afgewogen, maar de toon is gezet. Op de radio constateert hij dat op sluipende wijze de druk tot het dragen van mondmaskers wordt opgevoerd. Dwars tegen de opvatting van het RIVM in, dat het dragen van maskers in openbare ruimtes niet nodig acht. 

Het nut van niet-medische maskers is nog steeds niet bewezen, maar hij denkt dat een door angst verblinde minderheid erin gelooft en net als bij het christendom, dat in de late oudheid als dwaasheid van een groepje excentriekelingen werd beschouwd, moet dat geloof er bij ongelovigen zoals Warnaar, desnoods te vuur en te zwaard worden ingemept. Maskers vormen bij verkeerd gebruik (en wie leest de gebruiksaanwijzing?) eerder een gevaar dan een bescherming en je loopt er ook nog mee voor joker.

Nu hoort hij weer dat iemand van Horeca Nederland niet tegen mondmaskers in de horeca is. Gelooft die man werkelijk dat we bier gaan drinken of een hapje gaan eten met zo'n snuitlap op? Erger, gelooft hij werkelijk dat Warnaar dan nog één stap in de kroeg zet?

Geen opmerkingen: