vrijdag, juli 17, 2020

Warnaar: Kweker



De orchidee, die hij aan het begin van de coronacrisis kocht, staat al die weken al in bloei. 'Iedere zaterdag één slokje', had de vrouw van de bloemisterij gezegd. Z'n vorige orchidee ging ongeveer tegelijkertijd dood met zijn vrouw, die een groot orchideeënliefhebster was. Hij had de plant onwetend te veel water gegeven. Het ding letterlijk verzopen. Hij dacht er nooit aan een nieuwe te kopen, tot hij er in de bloemenwinkel zo'n beetje over struikelde. Hij vindt haar prachtig en ze lijkt iedere dag mooier te worden, zoals een meisje dat uitgroeit van bakvis tot vrouw.

In zijn studententijd kwam hij over de vloer bij een oudere kunstenaar, die schilderde in de stijl van Dali. Als hij dronken was, en dat was hij vaak, kon hij perfect het geluid van een bromfiets nabootsen. Een opgevoerde, met een gat in de knalpijp. Hij genoot enig aanzien in de stad omdat hij uiterlijk iets had van Van Gogh, zich even miskend betoonde en familie was van een beroemd verzetsstrijdster. Hij was ook goed in het nabootsen van een mitrailleur.

Hij deed ook aan fotografie en leerde Warnaar het gebruik van een doka. Het liefst fotografeerde hij meisjes in de vrije natuur. Later nam de drank het over van de kunst. Hij ging orchideeën kweken en niet lang daarna dood.

Foto: auteur

Geen opmerkingen: