vrijdag, maart 19, 2021

Warnaar: Gidsland




Dat ook staten zich schuldig maken aan kopieergedrag, verbaast hem enigszins. Het ene na het andere land zet de anti-covidprik met het astra-zenica vaccin tijdelijk stop. Bij ongeveer twintig van de inmiddels zeventien miljoen gevaccineerden met het spul, is trombose vastgesteld. Een schokkend getal, twintig op de zeventien miljoen! Ook de Nederlandse minister van volksgezondheid, toch al niet het grootste licht der wereld, trapt in de paniek. 


Een Nederlandse internist uit Londen vindt de maatregel onverstandig, maar als je niet tot de innercirkel van de virologen behoort, word je niet gehoord. Een internist en directeur van, hij meent, zeven Londense ziekenhuizen, dat zegt Den Haag natuurlijk weinig. Ook de professor van de acute zorg uit zijn zorgen, maar dat doet de hoogleraar dagelijks en als hij het niet doet, doet de professor van de intensive care het wel. 


Hij is in een absurde droom terechtgekomen. Een droom waarin hij woont in een zelfvoldaan landje waarvan de bevolking gelooft de rest van de mensheid scheepslengten voor te zijn. De beste medische zorg, het beste klimaatbeleid, altijd het beste voor met de rest van de wereld, vooral waar het de mensenrechten betreft. Ondertussen leveren ze wapens aan Saudi-Arabiƫ en gaat op het ministerie van gezondheid en bij de GGD's alles op covidgebied mis wat mis kan gaan. Hij vraagt zich af waarom zijn tante van 93, die in een rusthuis in het hoge noorden woont, nog steeds, half maart 2021, niet is gevaccineerd. 'Omdat ze onder haar huisarts valt,' luidt de kutsmoes.


Foto: auteur



Geen opmerkingen: