zondag, maart 01, 2020

Slaatje



Hij begint de dag met het nieuws. De internetpagina van de Belastingdienst is onbereikbaar, omdat de mensen massaal aangifte willen doen. Iedereen haantje de voorste. Gek dat zoveel mensen teruggave verwachten, vanwaar anders die haast? Het is het vierde weekeinde op rij dat het stormt. Het is al zo gewoon dat je er bijna geen mens meer over hoort. Hij kent iemand die een boom op zijn huis kreeg. Heel langzaam, vanwege de wortels, helde hij over, tot hij de goot raakte. De man heeft daar een aardig verzekeringsslaatje uit weten te slaan.

De nieuwslezer begint over een pas opgedoken virus, dat een ongekende golf van hysterie veroorzaakt. Miljoenen angsthazen lopen met een masker voor de snuit, terwijl de GGD zegt dat dat onnodig is. 'Van mijn levensdagen niet,' denkt hij. 'Wat moet er van de wereld worden als men niet meer wil luisteren naar de GGD?' Iemand mailt 'dat mijn boekpresentatie wordt afgelast, vanwege het virus.' Hij vindt het prima, hij was toch niet van plan te gaan.

Net na het weerbericht begint iemand te klagen over de globalisering en dat 'we' ons veel te afhankelijk van China hebben gemaakt. 'We? China?' denkt hij. Hij is nog nooit in China geweest. Wel vindt hij dat het misschien tijd wordt weer eens naar de plaatselijke Chinees te gaan.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: