zaterdag, juni 13, 2020

Wolkbreuk



De coronaramp heeft in Dordrecht een prominent slachtoffer gemaakt: hotel Bellevue aan het Groothoofd sluit de deuren. Een aantal jaren geleden ging de zaak failliet. Het hotel, op de mooiste plek van Dordrecht, tegenover het kruispunt van de waterwegen Oude Maas, Noord en Beneden Merwede, raakte in verval, tot een nieuwe eigenaar het aandurfde, de boel prachtig verbouwde en er behalve het hotel een restaurant en een bistro in vestigde. Hij ging weleens eten in de bistro, het restaurant beschouwde hij als te ambitieus voor zijn inkomen. 

Hij herinnert zich een diner met medeleden van de Haarlem Branch van de Dickens Fellowship in het oude Bellevue. De Dickensians, die de jaarlijkse 'buitendag' in de oudste stad van Holland doorbrachten, waren aangenaam verrast om in Bellevue Charles Dickens in eigen persoon te ontmoeten. In Dordrecht woont namelijk iemand met dezelfde naam als de grote schrijver. Een telg uit de Vlaamse tak van de familie Dickens. Warnaar heeft met een oud-collega weleens onderzocht of er een connectie is tussen de Vlaamse en Engelse tak. Dat blijkt vooralsnog niet het geval.

Voor het diner in Bellevue bezochten ze het Dordrechts Museum. Te voet onderweg naar het Groothoofd werden ze overvallen door een plotseling opkomende wolkbreuk. Hij herinnert zich nog goed hoe iedereen in paniek naar allerlei portieken op de Voorstraat vluchtte.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: