zaterdag, juni 06, 2020

Zeurpiet



'Wat een hersenloze idioot', denkt hij, als hij de krant uit de buitenbus haalt. Het ding is drijfnat, meer pulp dan krant. Hij heeft een buitenbus met een bovenklep. Die moet de bezorger omhoog doen om de krant erin te doen. Het lijkt hem logisch, zeker bij regenweer als vandaag, dat je zo'n klep dan weer sluit. Dat kwam kennelijk niet op bij de bezorger. Hij of zij, dat weet Warnaar eigenlijk niet eens, laat de bus vaker open staan, maar als het niet regent heeft het geen gevolgen. 

Hij heeft doorgaans grote waardering voor de bezorging. In de tijd dat hij de krant leest, al enkele jaren, is hij maar één keer niet gebracht. Hij twijfelt of hij een klacht moet indienen, hij vreest dat tegen zoveel onnadenkendheid weinig kruid is gewassen en hij wil niet als een zeurpiet overkomen.

Hij hangt het kleddernatte dagblad over de radiator van de centrale verwarming, al staat die niet aan. Voorlopig geen coronanieuws vanmorgen. Ook de tuin hoeft even niet gesproeid met al die buien van gisteren en vandaag. Tijd om zich weer eens op zijn vak te storten. Hij kreeg bericht dat het archief weer open gaat, dat hij er binnenkort aan de slag kan. Het bericht ging vergezeld met een lange lijst coronaregeltjes, waaronder nogal wat pietluttig gezeur.

Foto: auteur 


Geen opmerkingen: