woensdag, april 22, 2020

Afterparty



Het is warm en benauwd in Visser, heel warm. De kroeg is stampvol. Er speelt zo een band. De stad zit midden in het Big Rivers Festival. Daarvoor blijft hij op het eiland. Soms boekt hij spontaan een stedentripje, maar de dagen van Big Rivers zijn heilig. Vanavond is de afterparty in zijn stamcafé. Het geeft een thuisgevoel, al kan hij zich niet herinneren dat het in zijn woonkamer ooit zo druk is geweest.

'Kut'! Het is eruit voor hij het weet. De minister-president heeft gesproken. Hij zal nog weken niet naar Visser mogen. De staat van beleg duurt voort. Na de premier komt de professor. Cijfers, theorieën, alles gebaseerd op wat men weet en dat lijkt nog niet zo veel. Daarna barst de mediakakofonie los. De voor- en tegenstanders buitelen over elkaar heen. Een psycholoog rept over de domste maatregelen die denkbaar zijn. Hij voorspelt een massale opstand. Een politicoloog meent juist dat we op de goede weg zijn. Een econoom uit zijn bedenkingen en een horecaman barst in tranen uit.

De laatste tuinplanten wachten op de verandatrap. Gehaald bij de favoriete bloemist om de hoek. Iets duurder, maar dichtbij en hij gunt het die aardige mensen. Hij heeft ook een bloeiende orchidee gekocht, voor het eerst sinds jaren. Toen zijn vrouw overleed is de vorige verdord.

Foto: auteur



Geen opmerkingen: