zaterdag, april 25, 2020

Duizendpoten



Hij volgt een uitzending van de FC Dordrecht supportersclub via Facebook. Hoe ze dat doen begrijpt hij niet helemaal, erg technisch begaafd is hij niet, maar het werkt. Hij gaat graag naar wedstrijden van zijn club, maar ook daar heeft het virus voorlopig een einde aan gemaakt. Net nu het lekker weer begon te worden en een periodetitel in het verschiet lag. Hij mist de vrienden van de noordtribune, maar via het scherm zijn ze toch weer een avond in het stadion. 

Er wordt veel gemopperd op het stadion. Het is bouwvallig en klein, maar hij houdt van die licht weemoedige sfeer van verval, zoals hij ook van de herfst houdt. Niet van de stormen, maar van wat mistig, verstild herfstweer, waarin alles even stil lijkt te staan. De winter daarentegen haat hij, vooral de donkere dagen voor kerst. Hij zou dat seizoen het liefst overslaan, zoals hij deze crisisweken het liefst onmiddellijk zou zien verdampen.

Na de uitzending blijft de computer aan. Er volgt nog een half uurtje Kunstmin Live, het praat- en muziekprogramma van Kees Thies en Marjolein Meijers, waar hij vaste bezoeker is. Dordrecht is bij uitstek een muziekstad, vindt hij. Het wemelt er van muzikaal talent. Alleen al de huisband van Kunstmin Live, de Easytones. Hij zou zo direct geen betere, muzikale duizendpoten weten.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: