woensdag, april 15, 2020

Llangollen



De krant kopt met reuzenletters dat de overheid tot driemaal toe adviezen over de aanpak van pandemieën heeft genegeerd. Dat verbaast hem eigenlijk niets na het wildwestgedrag van de belastingdienst in de toeslagenaffaire, de doofpotzaken bij defensie, de achterstanden bij de IND en het steeds weer mislukken van IC-projecten bij de overheid. Hij denkt maar even niet aan de bezuinigingen in de zorg, het lerarentekort en wat er misgaat bij de kinderbescherming. 

Hij legt de krant terzijde. Zijn hoofd is bij andere dingen dan het falen van de overheid, al kan het natuurlijk ook zijn dat die genegeerde adviezen gewoon slecht waren of tegen de dogma's van het neo-liberalisme ingingen. Het komt natuurlijk door het uitzoeken van oude foto's, maar in gedachten zwerft hij al dagen door Wales. Noord-Wales om precies te zijn. Llangollen, om nog preciezer te zijn. Met studievrienden kampeerde hij bij farmer Jones, even boven het stadje. Jones, het Van den Berg of De Vries van Wales. 

Kamperen was eigenlijk helemaal niets voor hem. Tijdens latere bezoeken, met geliefden, met zijn vrouw, namen ze een hotel, meestal het Bridge End, lekker centraal en niet duur. Als het kon, fantaseert hij, nam ik vanmiddag nog de boot naar Hull, vandaar de trein naar Chester en de bus naar Llangollen. Die gaat via Wrexham, herinnert hij zich.

Foto: auteur


Geen opmerkingen: