woensdag, april 01, 2020

Water koken



Geen enkele proefopname stelt hem tevreden. Dan te rood, dan te bleek. Hij zou filmlampen moeten kopen en een betere camera. Deze is nog wel goed voor vakantiefilmpjes, maar sinds het anarchistisch getinte, lokale zendertje dat enige tijd was ingetrokken bij RTV-Dordrecht, aan eigen lolbroekerij ten onder is gegaan, ziet hij de noodzaak niet om in nieuw materiaal te investeren. Het is tenslotte niet zijn echte vak en nauwelijks meer dan een hobby. 

Halverwege de tekst fluit zijn telefoon. Hij stopt de camera en bekijkt het bericht. De zoveelste afzegging van een lezing. Hij is blij dat hij er niet van hoeft te leven, maar overdreven vindt hij deze wel. Het gaat om een datum na de zomer. De anti-virusmaatregelen zijn net verlengd, maar dat de ellende tot in september gaat duren, gelooft hij niet, zoals er veel rondom corona is dat hij niet gelooft. Een kennis uit New York stuurde hem een tip die ze op Facebook had gezien: water koken en de damp opsnuiven. Weg virus. 'Probeer het zelf maar eens,' grinnikt hij. 

De redactrice reageert al snel nadat hij zijn bestanden heeft ingestuurd. Ze is tevreden over de inhoud, maar het beeld is wel een beetje problematisch. Hij hoort nog wat ze eraan gaan doen. Hij kijkt op zijn horloge en zet de waterkoker aan.

Foto: auteur




Geen opmerkingen: